Saç ekimi işleminin temeli Türkiye de donör bölge dir ve saç ekimi işlemini hasta için yapıp yapmayacağımızı belirleyen temel neden, saç köklerinin yoğun olduğu ve yoğun saçlarla karakterize bir donör alanın varlığıdır.
Türk Aesthetic İstanbul , donör bölge seçme yöntemlerini ve saç ekimi sürecindeki önemini size tam olarak anlatmaktadır. Tüm saç ekimi operasyonları, ekimde kullanılan teknolojiye göre, ister FUE, ister DHI tekniği, hatta safir tekniği ile saç ekimi olsun tamamen bölgeye bağlıdır.
Nedir?
Saç ekimi işlemi, kullanılan saç ekimi tekniğinden farklı olarak donör bölge dediğimiz bir alandan köklerin alınması ve bu köklerin kel bölgeye veya seyrelen saç bölgesine yerleştirilmesinden oluşur.
Bu nedenle kullanılan tüm saç ekimi tekniklerinin ortak noktası, köklerin alınabileceği farklı bir saç yoğunluğu alanının bulunmasıdır.
Vücutta nerede bulunur?
- Verici bölge, genellikle saç köklerinin bolluğu ile karakterize edilen başın arka kısmındaki alan yani enseden alınarak yapılır.
- Başın arka kısmındaki saç köklerinin sayısının kel bölgeyi tamamen kapatmaya yetmemesi olasıdır ve bu durumda BHT tekniğini kullanmamız gerekir.
- Sakal kılları, göğüs kılları gibi.
Foliküller alındıktan bölge etkilenir mi?
Hayır, operasyon tamamlandıktan sonra alan etkilenmeyecektir, ancak deneyimli ve yetkin bir merkez seçilmesi şartıyla.
Köklerin alınması konusunda uzmanlaşmış doktor, köklerin alınması işleminde iz bırakmaması için farklı yerlerden alınmasını dikkate alır.
Donör alanının yeterli olmaması
- Önce başın arka kısmındaki ense bölgesinden alarak başlıyoruz, eğer içindeki kök sayısı yeterli değilse, sakal bölgesinden kökleri almaya devam ediyoruz.
- Sakal bölgesinde, kök çıkarma işlemi sakalın ucundan başlar.
- Sakalda yeterli sayıda kök yoksa, bir sonraki adımda sırasıyla göğüs kıllarına, ardından ellerin kıllarına ve ardından ayaklara başvururuz.
Diğer donör alanların dezavantajları
- Bu teknik kullanılarak ve birden fazla donör alandan kök alınması durumunda nadirende olsa bazı problemler oluşabilir.
- Dikkate alınması gereken diğer şeyler:
- Kafadaki saç yoğunluğu vücudun geri kalanından farklıdır.
- Kıl vücudun her yerinde aynı yoğunluk ve yumuşaklıkta çıkmaz ama hepimiz biliyoruz ki sakal kılları kafa kıllarından daha yoğun ve gür, baş kılları göğüs kıllarından daha yoğun ama göğüs kılları zayıf ve yumuşaktır.
Farklı donör alanları
- Bu bölgelerden saçsız alana saç köklerinin transfer edilmesi, birden fazla kök tipinin tek bir yerde birikmesine yol açar, bu da ekilen bölgeyi rastgele ve düzensiz gösterebilir.
- Bu durumda çözüm, estetik görünümü en çok etkileyen bölge olduğu için kellik bölgesinin başlangıcında, başın arkasından alınan saç köklerinin nakledilmesidir.
- Daha sonra sakal ve diğerlerinden alınan saç kökleri estetik görünümü çok fazla etkilemeyen bir bölge olan orta kısmına ekilir.
Saç büyüme hızı yerden yere değişir
Ayrıca, saç büyüme hızı bir bölgeden diğerine değişir. Bildiğimiz gibi sakal kılları kafa kıllarından daha hızlı uzar, göğüs kılları, kollar ve ayaklar daha yavaş uzar.
Bu nedenle doktor birden fazla donör alandan kök almak zorunda kalırsa, ekilen saçların düzensiz bir şekilde ortaya çıkmaması için hastanın saçlarını düzenli olarak tıraş etmesi gerekecektir.
Türkiye de Donör Bölge Başka bir donörden saç köklerinin alınması
Çoğu durumda, başka bir kişiden donör kullanılmaz. Bu şekilde saç ekiminin başarı oranı çok zayıftır çünkü vücut bu folikülleri yabancı cisim olarak reddeder.
SSS
Başka birinin donör bölgesine güvenmek mümkün mü?
Şu ana kadar insan vücudu yabancı folikülleri kabul etmediği için bu operasyonların etkili olduğu kanıtlanamadı ancak araştırmalar devam ediyor ve bunun gelecekte etkili olacağını umuyoruz.
Saç ekimi sonuçları ne zaman ortaya çıkar?
Saç ekimi sonuçları, saç ekimi operasyonundan iki ay sonra ortaya çıkmaya başlar, ancak nihai sonuçları almak operasyon tarihinden yaklaşık bir yıl sonra saçlar tamamen uzar.
Donör bölge kılları tekrar uzar mı?
Evet, belirli yöntemlerle ve uzak yerlerden saç kökleri alındığı için donör bölgedeki saçlar tekrar doğal bir şekilde uzar.
Nakil sonrası donör bölgede ağrı hissetmek normal midir?
Evet, saç ekimi operasyonundan sonra donör bölgede hafif bir ağrı olacaktır ancak bu ağrı operasyondan birkaç gün sonra geçecektir.
Nakil sonrası donör bölge ne kadar sürede iyileşir?
Donör bölge saç ekiminden sonra ve sadece yaklaşık iki hafta sonra iyileşir.
Donör bölge için iyileşme süreci uzun sürmez, kısa bir süre sonra izler kaybolur ve saçlar doğal olarak uzamaya başlar.
Donör bölge kılları ne zaman tıraş edilebilir?
İşlemden sonra saçın tamamını tıraş etmek mümkündür, ancak kafayı tıraş etmeden önce her zaman 3 hafta beklemeniz önerilir.
Donör bölgede şişlik nedenleri nelerdir?
Bazı durumlarda donör bölgede hafif bir şişlik oluşur, ancak bu şişlik işlemden birkaç gün sonra kaybolur.
Ve son olarak Türkiye İstanbul Türk Aesthetic bilgi ve fiyat talep etmek için doğrudan bağlantı üzerinden iletişime geçebilirsiniz.